Средба СОНК – МОН: Анализа на стретешки документи за квалитетно започнување на учебната година

Денес, во просториите на најголемиот синдикат во јавниот сектор – СОНК, под строги мерки на претпазливост и заштита од вирусот

Прочитај повеќе

Кривични пријави за сите газди кои не ги почитуваат мерките за заштита при работа

Морам да признам дека веста објавена пред некој ден во медиумите за фирмата чиј работник загина работејќи во шума во

Прочитај повеќе

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата

Прочитај повеќе

СОНК: МОН не ја почитува репрезентативноста на СОНК

Самостојниот синдикат за образвание, наука и култура – СОНК реагира во однос на дел од ставовите на Министерството за образование

Прочитај повеќе

Надлежните органи да не даваат дозвола за колективни постапувачи на компании кои не ги исполнуваат законските обврски

По повод апликација за дозвола за колективен постапувач од Еко пакување  Доо Струмица, Асоцијацијата за посебни текови на отпад денес

Прочитај повеќе

МДС: Наместо повлекување на огласите, Димитров направи поделби

Македонскиот дипломатски синдикат е непријатно изненаден од вчерашната реакција на раководството на Министерството за надворешни работи и ниското ниво на

Прочитај повеќе

(Видео) СКМ: Законите се пречка за функционалност на дуалното образование

Стопанската комора на Македонија изминатиот месец одржа состаноци со речиси сите здруженија и регионалните комори во рамките на Комората, на

Прочитај повеќе

Предизвици пред одредбите на Законот за укажувачи

Автор: Проф.Д-р Лазар Јовевски Со Законот за укажувачи се уредува заштитеното пријавување, правата на укажувачите, и постапувањето и обврските на институциите

Прочитај повеќе

ИТ индустријата бара измени во законите

ИТ индустријата бара од властите измени на неколку закони за овој сектор полесно да функционира. Сметаат дека Законот за работни

Прочитај повеќе

Синдикатот на Клинички центар ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита

Самостојниот Синдикат на Клинички центар – ССКЦ ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита, истакнуваат од ССКЦ во

Прочитај повеќе