Германија ќе воведе законско право за работа од дома?

Германскиот министер за труд, Хубертус Хајл изјавил дека има намера да предложи воведување на законско право за работа од дома

Прочитај повеќе

МИОА не може да ја сопре платата, таа е уставно право

Автор: Стојче Јовановски Почитувани, Синдикатот на затворите не е против во Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) да се

Прочитај повеќе

Мнозинство на апелациони судии заклучиле дека на затворската полиција не и следува надомест за ризик

Судиите на четирите апелациони судови, со мнозинство гласови одлучиле дека на затворската полиција не и следува надомест од 30 проценти

Прочитај повеќе