Некои вработени можат да земаат помали, а некои поголеми плати: КСС предупредува дека Предлог Законот за плати води кон клиентелистички пристап (ВИДЕО)

Законот за плати во јавниот сектор е крајно дискриминирачки и противуставен и е спротивен на конвенциите на Меѓународната организација на

Прочитај повеќе

Предлог Законот за плати во јавниот сектор не е противуставен, смета Тренчевска

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска смета дека Предлог-законот за систем на плати во јавниот сектор не е

Прочитај повеќе

Предлог Законот за плати во јавен сектор предвидува многу начини за намалување на платите на вработените, предупредува Неделков

Советот на СОНК по опсежни анализи го анализираше Предлог Законот за плати во јавниот сектор и заклучокот е дека истиот

Прочитај повеќе

Ги уназадуваат работничките права, а велат чекориме кон ЕУ – Има ли логика?

Автор: Бобан Илијевски Не знам веќе што да кажам. Не знам веќе дали воопшто властодршците размислуваат за своите постапки. Предлог

Прочитај повеќе

Минималната плата не смее да биде под 26-27,000 денари, вели Димитријевиќ (ВИДЕО ПОТКАСТ (С02Е01)

Автор/Монтажер: Бобан Илијевски Дали Предлог Законот за работни односи е во полза на работниците? Кои се забелеешките на Левица во

Прочитај повеќе

Владата крои Закон за плати зад грбот на синдикатите

Владата подготвува закон за системот на плати во јавен сектор кој треба да биде готов во февруари следната година. Целта на законот

Прочитај повеќе

Усвоен основниот концепт на новиот закон за платите во јавните институции

Владата го  усвои основниот концепт на новиот законот за плати  кој ги регулира правилата по кои во иднина ќе се

Прочитај повеќе

Предизвиците од спроведувањето на Законот за спречување и заштита од дискриминација

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе одржи онлајн конференција насловена „Предизвици, успеси и научени лекции од спроведувањето на Законот

Прочитај повеќе

Донесен Законот за финансиска поддршка на ранливите категории за справување со енергетската криза

Собранието вчера напладне со 70 гласа „за“, ниту еден воздржан или против, го усвои Предлог-законот за финансиска поддршка на социјално

Прочитај повеќе

Законот со кој се овозможува пристап до 530 милиони евра за справување со кризата на дневен ред на 92. пленарна седница

Пратениците денеска треба да ја продолжат 92-та пленарна седница на која на дневен ред се предлог-законите за задолжување на Република

Прочитај повеќе