Ковачевски за Фактор: Петтиот сет мерки не е само за излез од кризата, туку и за побрз раст на економијата

Да го одржиме балансот во услови на најголемата здравствено-економска криза со којашто се соочил светот досега беше многу тешко и

Прочитај повеќе

Наумовска: Учебната година може да почне и на 10 септември

Почетокот (на учебната година) не мора да биде 15-ти, може да биде и 10 септември. Ако Собранието побрзо биде функционално

Прочитај повеќе

Протоколите за новата учебна година до првата половина на август

Физичкото присуство, како што рече, е особено важно за најмалите ученици, за првачињата и тие до трето одделение за кои,

Прочитај повеќе

Царовска и Шкриељ: Во 2020 година 324 илјади пензионери земаат секој месец пензии поголеми за 722 денари

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела

Прочитај повеќе

Царовска и Шкријељ: Соработката со граѓанските организации е исклучително важна во услови на криза

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања Мила Царовска и дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика

Прочитај повеќе

Шкријељ: Сите што останале без работа од 11 март до 30 април, да аплицираат за паричен надоместок во Агенцијата за вработување

Оние што останале без работа во пикот на коронакризата, независно од времето поминато во работен однос, можат брзо да дојдат

Прочитај повеќе

Османи и Поповски: Новинарите и медиумските работници се на првата линија на фронтот и заслужуваат поддршка

Заменик на претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи и министерот задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт

Прочитај повеќе

Царовска: Третиот сет на мерки ќе ја стимулира личната потрошувачка, но ќе обезбеди и поддршка за компаниите

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања Мила Царовска во гостувањето во емисијата „Утрински брифинг“ на Слободна ТВ, изјави

Прочитај повеќе

Лицата со попреченост не треба да вадат дозвола за движење, со себе да носат наод

На актуелни прашања за социјалните мерки што ги донесе Владата на Република Северна Македонија, во рамки на серијата информативни видеосесии

Прочитај повеќе

Отказите на работниците поради Ковид-19 да бидат како технолошки вишок, а не со спогодби

Доколку работодавците  не можат да ги задржат  вработените поради последиците  предизвикани од пандемијата со КОВИД-19,  тогаш отпуштањето да биде како 

Прочитај повеќе