Без поддршката за исплата на плати, занаетчиите нема да можат да ги задржат вработените

Во услови на криза настаната поради епидемијата со  Covid-19 занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици. Занаетчиите се соочуваат со

Прочитај повеќе

Занаетчиска комора: Без финансиска поддршка за плата многу занаетчиски бизниси нема да опстанат

Голем дел од занаетчиите не можат да аплицираат на бескаматните кредитни линии на Развојна банка, зашто поради кризата работеа со

Прочитај повеќе

Занаетчиската Комора Скопје достави предлог мерки до Владата

Почитувани членки Занаетчиска комора Скопје достави предлог мерки до Владата на РСМ и надлежните министерства по претходна анализа и доставени

Прочитај повеќе