Ако се покачи минималната плата, таа да биде субвенционирана од државата, бара занаетчиската комора

Утринава од Занаетчиската комора во земјата реагираа преку писмен допис во медиумите, во кој истакнаа дека испратиле барање до Владата

Прочитај повеќе

Занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици

Во услови на криза настаната поради епидемијата со Covid-19 занаетчискиот сектор се соочува со многу предизвици. Занаетчиите се соочуваат со

Прочитај повеќе

Занаетчиската комора бара идните локални власти да покажат грижа за еснафот

Идните локални власти да покажат разбирање и грижа за занаетчиите, да им помогнат со мерки и субвенции, да го задржат

Прочитај повеќе

Занаетчиите генерално задоволни од петтиот пакет мерки

Занаетчиите генерално се задоволни што влегоа во петтиот пакет економски мерки, информираше денеска претседателот на Занаетчиската Комора на Република Северна Македонија, Агрон

Прочитај повеќе

Занаетчиите бараат да продоложи мерката со субвенционирање на минимална плата

Занаетчиите бараат од државата да бидат опфатени со петтиот антикризен пакет, да продолжи мерката за минимална плата која се движи

Прочитај повеќе

Занаетчиите аплирицирале, но не добиле никаква помош од Владата

Ние како Занаетчиска комора на Република Македонија, во име на занаетчиите кои се паушално оданочени и кои се едни од

Прочитај повеќе

Царовска: Промоција на занаетите и средното стручно образование за креирање на кадар за современите потреби на економијата

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, денес ја посети Занаетчиската комора, лоцирана на влезот на

Прочитај повеќе