Шулц од Социо-еколошкиот форум во Скопје: „ЕУ мора да сфати дека и земјите од Западниот Балкан се дел од Европа и тие мора да бидат вклучени во нејзините стратегии“

Линк до видеото од панелот: https://www.facebook.com/FESSkopje/videos/1468026863708320 Импликациите од актуелната енергетска криза во земјите од Западен Балкан и во поширокото соседство и

Прочитај повеќе

Дали компаниите од Западен Балкан се подготвени за нова криза?

Руската инвазија на Украина и нејзините економски последици доаѓаат токму во време кога фирмите од Западен Балкан се опоравуваа од

Прочитај повеќе

„Лабораторија за млади од Западен Балкан“: Третина од младите се невработени

Невработеноста на младите од Западен Балкан во секоја од земјите е преку 25 проценти. Неусогласеноста на образованието со потребите на

Прочитај повеќе

Неопходно е земјите од Западен Балкан да имаат заедничка туристичка понуда

Според растот на домашни и странски туристи Северна Македонија во 2022 година е петта држава во светот според податоците од

Прочитај повеќе

АЗЕСКИ НА РАБОТЕН РУЧЕК КАЈ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЦРНА ГОРА МИЛО ЃУКАНОВИЌ

Во својство на ко-претседател на Коморскиот инвестициски форум – КИФ, претседателот на СКСМ Бранко Азески, на работен ручек со претседателот

Прочитај повеќе

КИФ по втор пат организираше заеднички саемски настап на компании од шесте земји на Западен Балкан

Ко-претседателот на Коморскиот инвестициски форум (КИФ), Бранко Азески, и потпретседателката на Стопанската комора на Северна Македонија, д-р Елена Милевска Штрбевска,

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори се вклучува во регионална иницијатива за справување со климатските промени

Западен Балкан“ е независно и непрофитно здружение на компании, единици на локална самоуправа, како и други институции и организации од

Прочитај повеќе

Анализа на предизвиците на иницијативата за Заеднички Регионален Пазар (ЗРП) на Западен Балкан од перспективата на Северна Македонија

Клучни аргументи од истражувањето на комплементарноста на иницијативата со Европската интеграција и потенцијалните бенефити и ризици за Северна Македонија при

Прочитај повеќе

АЗЕСКИ ВО КОМОРАТА НА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА РЕПУБЛИКА СРПСКА. ВО „РЕПЛЕК“ ЌЕ РАЗГОВАРА ЗА РАЗВОЈНИТЕ ПЛАНОВИ НА ФАБРИКАТА ЗА ЛЕКОВИ

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија, Бранко Азески, денеска ќе ја прими претседателката на Република Српска, Жељка Цвијановиќ, а

Прочитај повеќе

Србија и Македонија во 2021 преку „Отворен Балкан” и вакцинација до најдобри можни односи!

Државите од „Отворен Балкан” во отворено писмо за Западен Балкан во ноември лани ги поканија другите земји од регионот да

Прочитај повеќе