Лидерите на стопанските комори од Западен Балкан на средба во Скопје идната недела

Стопанската комора на Македонија на почетокот на идната недела ќе биде домаќин на претседателите на стопанските комори од регионот на

Прочитај повеќе

Азески претставен како нов член на Советодавниот одбор на Мрежата за деловен развој на Југоисточна Европа (SEEBDN)

Како нов член на Советодавниот одбор на Мрежата за деловен развој на Југоисточна Европа, претседателот на Стопанската комора на Македонија,

Прочитај повеќе

Ангеловска: Преку јасна стратегија и партнерство ги решаваме невработеноста и сивата економија

Преку партнерство и јасна стратегија може да се надминат предизвиците како неадекватноста на пазарот на трудот, неформалната економија и подобрување

Прочитај повеќе

Ќе има ли ограничување на македонските работници во Германија

Во 2016 и 2017 година, во рамките на ткн. Западнобалканско правило, над 44 илјади луѓе од земјите од регионот добиле

Прочитај повеќе

Царовска: Солидарноста и еднаквоста се темелите на ЕУ, ја повикувам Унијата да продолжи да ја продлабочува соработката во социјалната политика со регионот

Социо-економската перспектива на Северна Македонија и регионот беа тема на денешната Национална конференција „Никој не е изоставен во процесот на

Прочитај повеќе

Македонија е учесник на состанокот на министрите на Европската Унија и Западен Балкан

Во Луксембург на 12 и 13 јуни, 2019 година се одржува првиот состанок на министрите од Европската Унија и Западен

Прочитај повеќе