На Германија и недостигаат дури и затворски чувари

Хроничниот недостиг на работна сила во Германија стигнал и до затворите, каде недостигаат околу 2,000 работни места, пишува Дојче Веле

Прочитај повеќе

Законот за извршување на санкции – за сите ист или селективен?

Автор: Стојче Јовановски Во врска со Законот за извршување на санкции Покрај наведениот недостаток наведен во претходниот текст има и

Прочитај повеќе

Министерство за „НЕ“ правда

Автор: Стојче Јовановски Во Затворите се соочуваме со константни промени се со цел (подобрување) на условите во затворите- за кого

Прочитај повеќе

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги,

Прочитај повеќе