Бугарија: Затворските полицајци не се задоволни од нацрт- буџетот за 2020 година

Синдикатот на затворите во Бугарија остро изрази незадоволство од недостигот на финансиски средства во нацрт-буџетот за 2020 година за дополнителни

Прочитај повеќе

Министерство за „НЕ“ правда

Автор: Стојче Јовановски Во Затворите се соочуваме со константни промени се со цел (подобрување) на условите во затворите- за кого

Прочитај повеќе

НСП побара зголемување на платите и признавање на репрезентативноста

Пред нас е историски момент. За прв пат полицијата, шумската полиција, затворската полиција и судската полиција, искажува ваков вид на

Прочитај повеќе

НСП: „Фантом синдикати“ го кочат донесувањето на колективниот договор

Независниот синдикат на полицијата обвинуваа дека се кочи донесувањето на колективен договор за вработените во затворската полиција и администрација. Според

Прочитај повеќе

Неусогласени закони оставија 50 пензионери без пензија и без социјално осигурување

Со 45 години бенифициран стаж како вработен во затворска полиција, Коле Ганзовски не може да си го оствари правото на

Прочитај повеќе

Затворските полицајци немаат унифицирани униформи

Затворските полицајци немаат соодветни униформи, вели Претседателот на синдикалната организација на КПУ Затвор – Скопје, Стојче Јовановски, при синдикатот на

Прочитај повеќе