МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Почна исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека денеска почна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Лукаревска на состанок со „Гласен Текстилец“: Заедничка е заложбата за соработка во поглед на работничките права

Фејсбук статус на Сања Лукаревска:   Одлични сугестии, многу дискусии и нови предлози за да се преточат во закон ,како

Прочитај повеќе

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Се засилува заштитата на потрошувачите, но повеќето сѐ уште не си ги знаат правата

Во последните девет месеци евидентирани се 2.300 поплаки, жалби и прашања од незадоволни потрошувачи. Најголемиот дел се во доменот на

Прочитај повеќе

Дали имате назначено офицер за заштита на личните податоци?

Законот за заштита на личните податоци официјално започна да се применува од 24ти Август оваа година, но многу малку друштва

Прочитај повеќе

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска почна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за

Прочитај повеќе

Постапка за заштита од вознемирување на работното место (мобинг)

Постапка за заштита од вознемирување на работното место (мобинг) Вработениот или лицето ангажирано со договор кое учествува во работата кај

Прочитај повеќе

Петковски: Ако мислат дека треба така, политичарите нека излезат да работат заедно со работниците на отворено

Бобан Илијевски Работењето на отворено на екстремно високи температури може да се спречи со буквално почитување на Законот за безбедност

Прочитај повеќе

НУК назначи офицер за заштита на лични податоци

Независната угостителска комора согласно обврската што произлегува од член 41 од Законот за заштита на лични податоци (скр. ЗЗЛП) назначи

Прочитај повеќе