Наставниците биле повеќе изложени на стрес од здравствените работници за време на пандемија

Наставниците биле под поголем стрес од здравствените работници на првата борбена линија за време на пандемијата, открива ново истражување. Оние

Прочитај повеќе

„Да се зголемат платите на здравствените работници“

Од денешната средба со министерот за здравство д-р.Беким Сали, претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита на

Прочитај повеќе

Болниците во Германија се пред затворање – не можат да излезат на крај со инфлацијата и трошоците за енергенсите

Тешки времиња за болниците во Германија. Трошоците растат. Ова го рекол Карл Лаутербах, министер за здравство, во своето обраќање. Здравствените

Прочитај повеќе

Директорите немаат право да не им го продолжат стажот на медицинарите

Според законот директорите на здравствените установи  и министерот за здравство немаат дискреционо право да не им го продолжат договорот за

Прочитај повеќе

Синдикат на клинички центар: Не ни е јасно зошто Министерот и некои директори не им го прдолжуваат вработувањето до 67 години на здравствените работници

За Синдикатот на Клинички центар не се јасни причините поради кои Министерот за здравство и некои директори на јавни здравствени

Прочитај повеќе

Француските здравствени работници незадоволни, бараат повисоки плати и повеќе вработени

На само неколку дена пред парламентарните избори во Франција, здравствените работници денеска протестираа низ градовите низ земјата барајќи повисоки плати

Прочитај повеќе

Невакцинираните здравствени работници во Грција може да останат без работа по 31 март

Невакцинираните здравствени работници во Грција кои веќе неколку месеци се на принуден одмор, поради воведената задолжителна вакцинација, можно е по

Прочитај повеќе

Британските здравствени работници предупредуваат: Исцрпени сме, расте притисокот на болниците

Главниот британски синдикат на медицински сестри предупредил дека медицинарите се доведени до точка на пукање поради исцрпеноста и растечкиот број

Прочитај повеќе

Здравствените работници и понатаму без плата, докторите заминуваат во други болници

И покрај бројните ветувања, здравствените работници во Коњиц, БиХ се‘ уште немаат земено плати.  Ова за Фена го потврдила и

Прочитај повеќе

Што предвидуваат измените на Законот за здравствена заштита?

Од крајот на следната година, здравствените работници вработени во здравствените домови, и педијатрите и гинеколозите вработени во болниците, ќе може да бидат и

Прочитај повеќе