archiveздравствено

ЕкономијаСветСветот на работникот

Немаш работа, немаш здравствено – Околу 43 милиони Американци ќе останат без здравствено осигурување

Речиси 43 милиони Американци би можеле да го изгубат своето здравствено осигурување поради пандемијата на корона вирусот, се наведува во...
МакедонијаПравдаСиндикат

Синдикалната организација во Фондот за здравствено осигурување најави штрајк

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при САДУ најави предупредувачки еднодневен штрајк за 30.12.2019 година. Причините за одржување на...
ПравдаСветот на работникот

Левица: Незаконски избркани 250 работници од Конфекција Стоби, властите го штитат газдата!

Денес Левица поднесе пријава до Државниот инспекторат за труд против велешката конфекција Стоби, откако неколку работници алармираа до нас дека...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

САДУ го поддржува барањето на УПОЗ за потпишување на нов колективен договор во ФЗОМ

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при Синдикатот за администрација и државна управа на Македонија – САДУ реагира на...
1 2
Page 1 of 2