archiveздравствен

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Уште еден здравствен работник заразен од ковид-19, директорката на кумановската болница

Директорката на oпштатa болница Куманово, Снежана Захариева, утрово на социјалните мрежи објави дека е позитивна на ковид-19. „Позитивен резултат од...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Д-р Богдановски од Брзата помош во Македонски Брод донираше крвна плазма откако се излечи од ковид-19

Уште еден здравствен работник кој беше заразен со ковид-19 донираше крвна плазма за да помогне во лекувањето на пациентите. Станува...
ПравдаСветот на работникот

Здравствената администрација на преговори, бара 10% повисока плата од февруари

Администрацијата и помошно техничкиот персонал во здравствениот сектор очекуваат од Филипче најмалку 10 процентно зголемување на платите од февруари наредната...
ЕкономијаМакедонијаМакедонијаСиндикат

Анкета: Пензионерите најмногу се незадоволни од здравствениот систем во Македонија

Според анонимната анкета спроведена од страна на Пензионерскиот синдикат на Македонија при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија - КСС...