Овој потег може да ги натера вработените да учестуваваат во програми за здравје и велнес

Студија на UnitedHealthcare од 2017 година откри дека 70% од компаниите сега нудат програма за велнес на работното место, додека помалку од една третина

Прочитај повеќе

Како МОТИВАЦИСКИТЕ ПОРАКИ можат да Ви помогнат да постигнете успех, да најдете работа и да бидете здрави?

Какви ти се мислите, таков ти е животот. Често се стретнуваме со оваа реченица, но многу малку од нас застануваат да

Прочитај повеќе

Лекција за работниците: примена на Законот за безбедност и здравје при работа

ПРИМЕНА НА ЧЛЕН 27 ОД ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА Во поглед вклученоста на работниците во политиките за

Прочитај повеќе

Што ако процесот на работа е загрозен?

ЗАКОН ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА Примена на Член 25 Процесот на работа е загрозен – што тогаш? Во

Прочитај повеќе

СИТЕ ЛУЃЕ ИМААТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ВО СВОЈОТ ДОМ

Ќе започнам со прашањето: Дали знаевте дека медицината од Ташкент е заслужено водечка медицина во поранешниот СССР? За време на

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Согласно Законот за Безбедност и Здравје при работа, вработените во училиштата можат да одбијат небезбедна работа

На денешната прес – конференција, Претседателот на СОНК Јаким Неделков рече дека согласно Законот за Безбедност и здравје при работа

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Дали се спроведени законите за здравствена заштита на наставниците и децата?

Дали доколку се почитуваше законот за Безбедност и здравје при работа според правилниците за биолошка штетност ќе имаше ваква фактичка

Прочитај повеќе

СПМ: Неодговорно работење и предизвикување опасност по здравјето на повеќе од 100 вработени во ОКТИВ

Ве известуваме за настанат проблем во Одделот за криминалистичко технички испитувања и вештачења (зграда во МВР) кој се провлекува повеќе

Прочитај повеќе

Професорка од основно училиште во Велес позитивна на Ковид-19, десет колеги во изолација

Просветен работник од Oсновно училиште во Велес е позитивен на ковид-19, јави порталот tirekovmirece.com. Резултатот на професорката од ОУ Васил Главинов

Прочитај повеќе

6 знаци во телото кои предупредуваат за недостаток на витамини: Научете како да ги препознаете

Недостаток на одредени витамини и минерали може да влијае на нашето расположение, имунитет, сила, па дури и убавина. Затоа е

Прочитај повеќе