Вашето следно работно место можеби ќе „позелени“- Пазарот расте, а еве кои занимања се во игра

Напорите за создавање на т.н. зелени работни места мораат да се интензивираат, доколку Владата на Обединетото Кралство сака да ја

Прочитај повеќе

ИТУК: Пристапот до вакцини и зелените работни места се клучни за заздравување од глобалната криза

Лидерите на земјите од Г20 ќе се сретнат во Рим на нивниот годишен самит, во период кога светот се соочуваа

Прочитај повеќе

Се повеќе се создаваат зелени работни места коишто се и многу подобро платени

Во јануари месеци оваа година, порталот Работник направи интервју со Претседателот на граѓанската организација Гоу Грин (Go Green) Антонио Јовановски

Прочитај повеќе