Имаат потенцијал да вработат илјадници луѓе – Зелените работни места се далеку од реалноста кај нас

Бобан Илијевски  Активистите од областа на екологијата не се согласуваат дека зелените работни места ќе станат реалност во блиска иднина.

Прочитај повеќе

Владата предлага укинување на законот за пазарџиите, ќе се носи ново решение

Владата на денешната седница донесе решение да се укине Законот за трговија на зелените пазари, што беше донесен на иницијатива

Прочитај повеќе

СКМ бара законско регулирање на зелените пазари

Групацијата за пазарите во рамки на Стопанската комора на Македонија алармира дека има уште многу малку време до примена на

Прочитај повеќе