Четврт ден од протестот на пазараџиите – не се откажуваат од своето барање

Група од околу 40 трговци од Зелениот пазар изутринава повторно го блокираше булеварот Св.„Кирил и Методиј“ во Скопје, изразувајќи револт

Прочитај повеќе

Пазарџиите го блокираа Центарот заради поскапиот паркинг

Пазарџиите повторно го кренаа својот глас. Незадоволни се од одлуката за поскапување на паркинг места кај Зелениот пазар, кој до

Прочитај повеќе

Европскиот зелен договор се претвора во црвен

Автор: Делара Брукхардт Европскиот зелен договор не само што има за цел борба против климатската криза. Исто така е можност

Прочитај повеќе