Професионалните војници над 45 години заминуваат во затворската полиција

Професионалните војници со навршени 45 години од денеска на нови работни места. Кариерата ќе ја продолжат во казнено поправните установи

Прочитај повеќе

Стекнуваат дипломи и заминуваат, Анѓушев: Работиме на тоа кадрите да останат во државава

Иселувањето на младите и студентите е проблем со кој се соочува земјава. За 70 години од постоењето на Градежниот факултет,

Прочитај повеќе

Колкави се платите на просветните работници во регионот?

Платите на наставниците се потпросечни во земјава. Факултети.мк направи споредба помеѓу личните примања на колегите на нашите наставници во земјите

Прочитај повеќе

Денар: Дали H&M и C&A, IKEA и LIDL, Starbucks и McDonald’s ќе дојдат во Македонија?

Мал пазар со ограничена куповна моќ – ова е главната причина зошто Македонија не е привлечна за меѓународните брендови. Глобалните

Прочитај повеќе

Македонија на балканското дно во однос на платите

За една деценија просечната плата во земјава пораснала за приближно 20%, но македонскиот работник останува меѓу најмалку платените во регионот.

Прочитај повеќе

Евростат: 61,2 проценти од Македноците не можат да си дозволат седумдневен одмор

Според податоците на Евростат, 61,2 отсто од граѓаните на Северна Македонија не можат да си дозволат седумдневен одмор во некое

Прочитај повеќе

Р. Македонија бележи големи постигнувања, Обединетите нации ја интензивираат соработката со нашата држава со конкретни проекти од граѓански интерес

Претседателот на Владата на Р. Македонија, Зоран Заев денеска се сретна со Росана Дуџиак, постојана координаторка на ОН во Р. Македонија.

Прочитај повеќе

Дали Македонија ќе остане без инженери?

Андреј е еден од најдобрите млади ит инженери кој ќе се обиде да ја најде среќата во земјава. Отворил сопствена

Прочитај повеќе

Британски компании сакаат да инвестираат во Македонија

Земјава се препознава како атрактивна дестинација за инвестиции и постои голем интерес од реномирани компании за инвестирање, изјавија премиерот Зоран

Прочитај повеќе