Во кои земји работниците имаат најмногу платени слободни денови, а во кои најмалку?

Веб-страницата „Резуме.ио“ направила анализа на законите за платениот одмор и платените неработни денови во 197 земји низ светот за да

Прочитај повеќе

Треновски: Инфлацијата расте во сите земји, повисока е во отворените и увозно зависни економии

Високата стапка на инфлација која во октомври, според официјалните статистички податоци достигна 19,8 проценти, според професорот на Економскиот факултет во

Прочитај повеќе

Кои се најбогатите земји на светот?

Како да се измери богатството на една земја? Макроекономските аналитичари го проучуваат бруто домашниот производ (БДП), кој се дефинира како

Прочитај повеќе

Пет земји со најдобар пензиски систем

Пензискиот систем на земјата треба да биде дизајниран да создаде финансиска сигурност за пензионираните граѓани преку обезбедување гарантирана и разумна

Прочитај повеќе

Еве во кои земји работниците се најзадоволни

Според последниот извештај на Randstad Workmonitor, ова се земјите каде што работниците се најзадоволни. Индијците се најзадоволни на работа, додека

Прочитај повеќе

Неопходно е земјите од Западен Балкан да имаат заедничка туристичка понуда

Според растот на домашни и странски туристи Северна Македонија во 2022 година е петта држава во светот според податоците од

Прочитај повеќе

Била во 50 земји низ светот поради работа: Од нив ќе запамти само осум

Подотвил: Бобан Илијевски Еви Керик професионално се бави со пишување на патописи, поточно, патува и пишува, што за многумина е

Прочитај повеќе

Синдикатите повикуваат политичарите да се откажат од намерата за патентирање на вакцините

Глобална коалиција составена од повеќе од 350 синдикати ги обнови барањата до политичарите да се откажат од патентирањето на вакцините

Прочитај повеќе

Сојузот на фудбалери ќе организира тестирање на Ковид-19 за сите фудбалери, тренери, членови на стручни штабови

Синдикатот на фудбалери на Македонија во координација со клубовите од Првата македонска фудбалска лига ќе организира тестирање на сите фудбалери,

Прочитај повеќе

Протест против загадениот воздух во пет балкански земји

Еколошки организации во 5 балкански земји ќе одржат заеднички протест против загадениот воздух на 28-ми февруари. Граѓаните во 9 града

Прочитај повеќе