Земјоделската, фармацевската и автомобилската индустрија ќе се први погодени од кризата

Воениот конфликт во Украина има големо индиректно влијание врз производствените процеси на компаниите. Кризата е причината за намалување на обемот

Прочитај повеќе

Македонското земјоделство соочено со многу предизвици

Ограничени инвестиции во земјоделска инфраструктура, прекумерна расцепканост на земјоделското земјиште и мала површина на земјоделските стопанства, напуштање на селата, отежнат

Прочитај повеќе