Лазаров: Пред да ги најавите новите мерки, реализирајте ги помпезно промовираните

Пред да најавувате нов пакет на економски мерки треба да ги реализирате претходните кои помпезно предизборно ги промовиравте! Да потсетам

Прочитај повеќе

Драстичен пад: За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи

Намалени се откупот и продажбата на речиси сите земјоделски производи, соопшти Државниот завод за статистика. Во второто тримесечје од 2020

Прочитај повеќе

Папата во одбрана на достоинството на работнците во време на економска криза

Папата Франциск во приватна миса, што се одржува секој ден и се пренесува на телевизија, истакна дека работодавците мора да

Прочитај повеќе

Нова фабрика Подгорка во Струга, изградена со средства од ИПАРД 2

Во Струга денеска ќе биде отворена фабриката Подгорка изградена со помош на европски финансиски средства. Почетокот на работата на фабриката

Прочитај повеќе

Шапуриќ: Откупувачите се подготвуваат за откуп на тутунот

Инспекторот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ, придружуван од инспектори во инспекторатот, вчера во Прилеп одржа  состанок  со претставниците

Прочитај повеќе

Земјоделците многу ретко се здружуваат во задруги

Во Македонија се оформени само четириесетина земјоделски задруги, иако имаме огромен број индивидуални земјоделци. Законот за формирање на задругите одамна

Прочитај повеќе

Се одржа настанот по повод Светскиот ден на Безбедност и Здравје при работа

Пред повеќе од 100 присутни, чинители од областа Безбедност и Здравје при работа, претставник на Министерството за Труд и Социјална

Прочитај повеќе