Земјава се подготвува за најтешката зима, во функција ќе бидат ставени сите енергетски капацитети

Сите подготовки за престојната зима во делот на енергетиката се направени, уверуваат надлежните кои не кријат дека не чека една

Прочитај повеќе

Бектеши: Нè очекува многу тешка и непредвидлива зима на енергетски план

-Нè очекува многу тешка и непредвидлива зима на енергетски план која не зависи само од Северна Македонија или од земјите

Прочитај повеќе

Експерти: Без стабилни термоелектрани не чека тешка зима

Со вклучи-исклучи работи РЕК Битола. Во пресретна зимата и кога цената на струјата на берзите руши рекорди,  најголемиот производител на

Прочитај повеќе