Зимбабве: На 5 милиони луѓе им се заканува глад, Обединетие Нации бараат итна помош

Обединетите нации упатија итен повик за помош за Зимбабве, предупредувајќи дека помошта им е потребна на повеќе од пет милиони

Прочитај повеќе