Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за

Прочитај повеќе

Детска миграција – Голготата на децата кои патуваат сами во потрага по подобар живот

Овие деца се квалификувани според многу термини: бегалци, баратели на азил, деца-мигранти. Некои го започнуваат ова патување сами, а други,

Прочитај повеќе