Иднината е во младите луѓе кои ќе градат вештини за вработување

Финтек комапнијата СН финансии, која неодамна се пресели во нови простории во кои дизајнира наменски простор за формирање на првиот

Прочитај повеќе

Работни места треба да се отвораат во сите градови, за да жителите не треба да се преселуваат или патуваат за да работат

Желбата за иселување на младите од Македонија континуирано расте. Потврда за ова е истражувањето на Фондацијата за демократија на Вестминистер,

Прочитај повеќе

ОУ „Иднина“- Скопје со ресурсен центар со креативни работилници се приклучува на одбележувањето на 21 Март.

Посебно основно училиште „Иднина“-Скопје кое е трансформирано во Основно училиште со ресурсен центар, преку низа активности и работилници се приклучува

Прочитај повеќе

Азески ги промовираше и кадрите на Комората на иднината

Во рамките на објавувањето на стратешките промени на Стопанската комора на Северна Македонија, посебен дел беше посветен на размислувањата на

Прочитај повеќе

Кордалов: За да заработувате како „Јутубер, Инфлуенсер и Блогер“, треба да знаете како да се „продадете“

Бобан Илијевски Јутубер, блогер, инфлуенсер – дали овие три нови сфери коишто во светски рамки одамна се појавија, а во

Прочитај повеќе

Виталиа се приклучува на Nestlé и Danone во борбата со климатските промени

Свесноста за екологијата, климатските промени и градењето на зелена иднина станува една од главните теми на разговор во модерното општество.

Прочитај повеќе