Извозот од ТИРЗ над милијарда евра во првите четири месеци од годинава

Во првите четири месеци од годинава извозот од Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) достигна 1.1 милијарда евра и е највисок

Прочитај повеќе

Владата ја укина одлуката за ограничување на извозот на сончогледово масло

Владата на вчерашна седница донесе одлука да престане важноста на одлуката за ограничување на извозот на масло од сончоглед, информира

Прочитај повеќе

Компаниите во ТИРЗ лани достигнале рекорден извоз од три милијарди евра

Прв пат е достигнато највисоко ниво на извоз од три милијарди евра во ТИРЗ, соопшти директорот на Дирекцијата за технолошки

Прочитај повеќе

ТИРЗ: Растот на извозот зголемен за 17,5% во однос на 2020 година

Редовната месечна анализа на ТИРЗ покажува дека трендот на раст и позитивни економски активности во Технолошко индустриските развојни зони продолжува

Прочитај повеќе

Извоз од 6,8 милијарди долари од јануари до октомври годинава

Вкупната вредност на извозот на стоки од државава во периодот јануари-октомври годинава изнесува 6.816.423.000 долари и бележи пораст од 29

Прочитај повеќе

Извозот зголемен за 31.5, а увозот за 34 отсто

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија, во периодот јануари – август 2021 година, изнесува 4 562

Прочитај повеќе

Деспотовски: Можно е годинава да надминеме три милијарди евра извоз од ТИРЗ што не се случило 15 години

Заклучно со август 2021 периодот јануари-август годинава за разлика од 2019 година, извозот е пораснат за 11%, истакна директорот на

Прочитај повеќе

Во првите шест месеци од годинава извозот 3,4 милијарди евра

Во првите шест месеци од годинава од земјава се извезени стоки во вредност од 210.122.464.000 денари или 3,4 милијарди евра

Прочитај повеќе

Вкупниот број на вработени во моментов во индустриските зони изнесува 14. 230

Во технолошко индустриските развојни зони во првата половина од годинава е регистрирано највисоко ниво на економска активност во последните 20

Прочитај повеќе