Сонцето на Земјата е бесконечен извор на енергија – најголемиот фузиран реактор во светот ќе биде изграден за пет години

На југот на Франција започна изградбата и монтажата на најголемиот фузионен реактор во светот, кој има потенцијал да ја отклучи

Прочитај повеќе