Јовановски: Обуката на затворските полицајци е круцијална за унапредување на професионалноста

Бобан Илијевски Недоволната обука на новите кадри на затворската полиција е причината за ниската професионалност на КПУ Затвор – Скопје,

Прочитај повеќе

(Видео) Ристески за Лидер: Законот за извршување е душмански направен, народ плаќа нешто што не постои

Иницијативата „Стоп за извршителите“ подолг период преку протести бараат законски измени со кои ќе престане блокирањето на сметките, наплатата на

Прочитај повеќе

Професионалните војници над 45 години заминуваат во затворската полиција

Професионалните војници со навршени 45 години од денеска на нови работни места. Кариерата ќе ја продолжат во казнено поправните установи

Прочитај повеќе

Законот за извршување на санкции – за сите ист или селективен?

Автор: Стојче Јовановски Во врска со Законот за извршување на санкции Покрај наведениот недостаток наведен во претходниот текст има и

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ Скопје: Или вклучување во изработка на колективниот договор или протест пред Министерство за Правда

Синдикатот на Казнено Поправната Установа- Затвор – Скопје при Синдикатот за администрација и државна управа – САДУ биле исклучени од

Прочитај повеќе

(Видео) КСОМ: бараме приспитување на правичноста на законот за извршување

Конфедерацијата на синдикални организации на Македонија бара преиспитување на правичноста на законот за извршување и преиспитување на реализација на извршувањата

Прочитај повеќе

Затворските полицајци немаат унифицирани униформи

Затворските полицајци немаат соодветни униформи, вели Претседателот на синдикалната организација на КПУ Затвор – Скопје, Стојче Јовановски, при синдикатот на

Прочитај повеќе