Во јануари 259 одобренија за градење, предвидена изградба на 353 станови

Во јануари годинава се издадени 259 одобренија за градење, што е за 30,2 проценти повеќе во однос на истиот месец

Прочитај повеќе

Бочварски: Предвидена е изградба на нов автопат од Гостивар до Тетово

Оваа година започнуваме со постапка за  изработка на физибилити студија за изградба на нов автопат од Гостивар до Тетово, истакна

Прочитај повеќе

СГИП: Разочарани сме што домашни компании нема да учествуваат во изградбата на новиот Клинички

Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање (СГИП) реагира што македонските компании се елиминирани од учеството на тендерот за изградба на

Прочитај повеќе

Полска ќе го изгради најголемиот аеродром на светот

Архитектите од целиот свет се добредојдени да достават дизајни за новиот аеродром во Полска, што наскоро ќе стане еден од

Прочитај повеќе

Се гради нова градинка во Стајковци

Градежните активности за изградбата на новата детска градинка во Стајковци се започнати и одлично напредуваат. Оваа градинка која претходно со

Прочитај повеќе