Еуромакс ќе ја обжали повторената одлука на Државната комисија и непочитувањето на пресудата на Управниот суд!

Еуромакс објавува дека Државната комисија на Северна Македонија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд на Република Северна Македонија,

Прочитај повеќе

Кои се газдите од Бугарија на „Иловица“, поради кои Заев од Струмица ја загуби еколошката свест?

Прашањето за Иловица е прашање за опстакок на Источна Македонија. Отворањето на овој рудник ќе значи уништување на целиот крај

Прочитај повеќе

Во „Еуромакс Ресурсес” се длабоко разочарани од владината Одлука за раскинување на договорот за Иловица

Од компанијата „Еуромакс“, инвеститор во рударскиот комплекс „Иловица” соопштија дека денес го виделе соопштението од вчерашната 171-та владина седница на

Прочитај повеќе

Родители и деца заедно на протест против можното отворање на рудникот Иловица

Струмичани не го сакаат рудникот Иловица. Пораката вчераја испратија со протест пред владата. Ископот на бакар и злато ги плаши

Прочитај повеќе