Инвеститорите на тркалезна маса со Битиќи, енергетиката и инфраструктурата во фокусот

Енергетиката и инфраструктурата, поддршката на инвеститорите во слободните економски зони, пазарот на труд, како и царинските и даночните прашања, беа

Прочитај повеќе

Инвеститорите незадоволни од климата – 30 проценти би заминале поради корупцијата, инфраструктурата, администрацијата

Скоро една третина од странските инвеститори, или 30% од компаниите, би го преселиле бизнисот од Македонија во друга држава. Криминалот

Прочитај повеќе

Овие 5 инвеститори НАЈМНОГУ ЗАРАБОТИЈА ОД СВЕТСКАТА ЕКОНОМСКА КРИЗА

Авторството на повикот за купување кога сите се во паника им се припишува на многу инвеститори. Но, инвестирањето за време

Прочитај повеќе

Закрепнување на расположението кај инвеститорите во еврозоната

Деловното расположение кај инвеститорите во еврозоната овој месец бележи подобрување над очекувањата, со забележан прв раст од почетокот на војната

Прочитај повеќе

Битиќи на состанок со Кристин Мелсом: Северна Македонија е вистинска дестинација за норвешките инвеститори

Заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи

Прочитај повеќе

Стопанска комора: Неработната недела ќе ги избрка инвеститорите и туристите од Македонија

Недела неработен ден ќе ги пренасочи странските инвеститори кон соседите, а поради ограничувањата туристите ќе ја избегнуваат нашата држава, смета

Прочитај повеќе

Десет пати поголема поддршка за инвеститорите кои соработуваат со македонски фирми

Компаниите од и во индустриските зони кои работат со домашни добавувачи ќе добиваат десет пати поголема финансиска поддршка од државата,

Прочитај повеќе

Деспотовски: Македонија повеќе не е земја на евтина работна сила

Во ТИРЗ зоните се’ уште има компании кои плаќаат ниски плати, меѓутоа, растат.  Просечната плата во овие компании е 26.500

Прочитај повеќе

Заев најави отворање на 12.700 нови работни места

Скијачки одморалишта, фотоволтаични центри, ветерници, енергија од отпад, клинички центар, централа за гас, фабрика за челик, железница, гасификација, се само

Прочитај повеќе

Поддршка за инвеститорите полесно да дојдат до државна помош, нуди Делегацијата на германското стопанство

Делегацијата на германското стопанство им нуди поддршка на странските и домашните инвеститори за полесно да дојдат до државната помош преку

Прочитај повеќе