Ковачевски: Партнерски создаваме услови за нови инвестиции и работни места во време на светска криза

Премиерот Димитар Ковачевски присуствуваше и се обрати на настан во организација на  Делегацијата на германското стопанство во Северна Македонија и

Прочитај повеќе

Ковачевски: Со владина поддршка македонските компании реализираат нови инвестиции и вработувања

Премиерот Димитар Ковачевски заедно со министерот за економија Крешник Бектеши остварија средба со раководството и вработените во производните капацитети на

Прочитај повеќе

„Македонија нуди широка лепеза на можности за инвестиции во производството, енергетиката, градежништвото, туризмот и земјоделството“

Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерот за

Прочитај повеќе

„Животот е краток за да се троши на професија за која се нема страст“ – став на голем дел од анкетираните американски работници

Подготвил: Бобан Илијевски Новите анкети кои неодамна беа објавени покажуваат дека американските работници кои ја изгубиле или напуштиле работата во

Прочитај повеќе

Презентација на ефектите од странските директни инвестиции во ТИРЗ во изминатите 10 години

Директорот на Дирекцијата на ТИРЗ Јован Деспотовски денеска ќе ги презентира резултатите од сеопфатната анализа на ефектите од странските вложувања

Прочитај повеќе

Турски компании заинтересирани за инвестиции во земјоделството, пречка Договорот за слободна трговија

Турските инвестиции во земјава надминаа една милијарда евра, но има потенцијал за натамошни вложувања особено во обновливи извори на енергија.

Прочитај повеќе

Македонски Телеком: раст на приходите, инвестиции и ширење на 5G мрежата во првите 9 месеци од 2021

Во првите девет месеци од 2021 година, Македонски Телеком продолжува со успешното работење во сите сегменти. Приходите од продажбата се

Прочитај повеќе

Анализа – како ќе се спроведе одлуката за биоразградливи ќеси на пазарите – имаме ли капацитет за производство?

Во што ќе пазарат граѓаните од први декември кога ќе бидат забранети сегашните пластични кеси и ќе се користат исклучиво

Прочитај повеќе

Владата ќе го менува моделот за привлекување инвестиции

Ќе се менува моделот за привлекување инвестиции. Владата со секоја компанија ќе склучува посебен договор и ќе субвенционира  до половина

Прочитај повеќе

„Пивара” Скопје со двојно поголем инвестициски план за следните две години

„Пивара” Скопје денеска ги промовираше новите деловни простории кои се дел од новиот двојно поголем двегодишен инвестициски план на компанијата.

Прочитај повеќе