archiveИндија

СветСиндикат

Меѓународните синдикати: Да не се кршат работнички права во Индија

После протестите на почетокот од оваа година против предлозите на Моди, индиските синдикати одговорија со неприкосновена обединетост на новите планови...
ПравдаСветот на работникот

Ампева: Кршењето на работничките права е причината за заминувањето на странските партнери од текситилната индустрија

Текстилните фабрики во државава се соочуваат со голем проблем, поради опаѓањето на нарачките од нивните странски партнери или нивно целосно...
1 2
Page 1 of 2