4 професии во кои можете да најдете работа уште „утре“: Пазарот на труд никогаш не делувал толку празен

Во последно време сведоци сме на општата побрувачка на работна сила, во разни сфери, но се издвојуваа четири занимања за

Прочитај повеќе

Ампева: Со проектот недела неработен ден и тие индустрии што не работеа до сега, ќе проработат

Претседателката на Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева преку фејсбук статус реагираше на носењето на законското

Прочитај повеќе

Поттикнување на претприемачкото образование во секторот на креативни и културни индустрии

Во последните години во земјава се спроведуваат повеќе иницијативи за поддршка на Креативните и културните индустрии. Една од нив е

Прочитај повеќе

Бектеши: Туризмот е една од најпогодените индустрии од Ковид пандемијата

Министерот за економија Крешник Бектеши, во своето обраќање на петтата туристичка берза истакна дека туризмот е една од најпогодените индустрии

Прочитај повеќе