Индустриската комора бара од државата субвенционирање на сметките за струја

Индустриската комора, најголемиот потрошувач на електрична енергија на слободниот пазар, бара од државата да ги субвенционира сметките за струја доколку

Прочитај повеќе

Индустријата ќе се соочи со намалување на работници и во следниот период

Бобан Илијевски Бројот на работници во индустријата се намалува. Ова го покажуваат податоците на Државниот завод за статистика кои велат

Прочитај повеќе

Трајан Ангеловски избран за нов претседател на Индустриска комора на Македонија

Предизвиците со кои секторот беше соочен во последната година и мапирање на идните чекори кои е неопходно да се преземат

Прочитај повеќе