Во јули повисоки продажните цени на производителите на индустриски производи

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во јули се повисоки за 1,6 проценти на месечно и

Прочитај повеќе

Паѓа извозната моќ на компаниите

Колкав е извозниот перформанс на компаниите во домашните индустриски зони досега во оваа кризна година? Надлежните признаа дека извозот на

Прочитај повеќе

Премиерот Заев на увид на градежни активности во ТИРЗ Скопје 2

Премиерот Зоран Заев и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони Александар Младеновски денеска ја посетија Технолошко-индустриската развојна зона

Прочитај повеќе

Фабрика им сопирала рати за кредит, а не ги уплаќала во банка, работници на црвена листа должници

Поранешна голема фабрика им сопирала рати за кредит, а не ги уплаќала во банка, 135 некогашни  работници се нашле на

Прочитај повеќе

Фабриката “Кромберг и Шуберт” ги отвора вратите за работниците

После пет недели, германскиот индустриски гигант “Кромберг и Шуберт“ во индустриската зона Жабени близу Битола, во понеделник повторно ќе го

Прочитај повеќе

Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на

Прочитај повеќе

Цените на производителите на индустриски производи зголемени за 1,2 отсто на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во јануари 2020 година се повисоки за 0,5 отсто на

Прочитај повеќе

Индустриска комора: Усогласување на царинскиот тарифник со ЕУ

Забрзан технолошки напредок со изградба на индустриски зони и адекватни инвестиции за осовременување на постоечките зони, енергетски ефикасни технологии и

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Рангирање на инвестициите – за што и колку ќе вложува државата во 2020 година?

о Буџетот за 2020 година, во однос на годинава предвиден е раст на капиталните расходи за 3,8% и тие се

Прочитај повеќе

НБ ја задржа проекцијата за растот од 3,5 годинава и 3,8 догодина

Народната банка ја задржа проекцијата за растот на економијата од 3,5 отсто за годинава, а за наредната предвидува раст од

Прочитај повеќе