И покрај масовните отпуштања на работниците во оваа индустрија, тие многу брзо наоѓаат нова работа

Иако голем број на компании ги отпуштаат своите вработени, бројот на оние кои се вработуваат и натаму е поголем. По

Прочитај повеќе

Еве кои се топ 10 македонки во ИТ индустријата за 2022, според IT.mk

Порталот за информатичка технологија IT.mk објави листа на топ 10 жени од Македонија во ИТ индустријата, кои со своите успеси активно

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во индустријата во октомври на годишно ниво

Прометот во индустријата, вкупно, во октомври годинава во однос на истиот месец лани, е зголемен за 5,9 отсто, објави денеска

Прочитај повеќе

Водечки прехранбени компании, иако побарале, нема да добиваат субвенционирана струја зашто имаат фотоволтаици

Компании од прехранбената индустрија, иако опфатени со мерката за субвенционирана струја, не ќе може да склучат договори со ЕСМ. Аплицирале,

Прочитај повеќе

Алиу: Врската помеѓу компаниите и училиштата игра голема улога во развојот на индустријата

Инвестирањето во образованието е приоритет на секоја држава. Државите кои не преземаат смели и радикални чекори во областа на едукација

Прочитај повеќе

Струја под 80 евра за мегават час за 200 компании од прехранбената индустрија и 600 пекарници

Околу 200 компании од прехранбената индустрија и 600 мали пекарници ќе бидат директно поддржани со цена на електричната енергија под

Прочитај повеќе

Продолжува падот на вработени во индустријата, годинава биле за 1,5 отсто помалку

Бројот на работниците во индустријата во периодот јануари – септември 2022 година во однос на истиот период лани е намален

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во индустријата

Прометот во индустријата, вкупно, во август годинава во однос на август лани е зголемен за 17, 6 отсто, објави денеска

Прочитај повеќе

Работниците заминуваат од индустријата

Бројот на работниците во индустријата во периодот јануари – август 2022 година е намален за 1,6 отсто во однос на

Прочитај повеќе

Мапирање на ИТ индустријата во Македонија: Колкави плати земаат програмерите во Македонија?

Порталот за информатичка технологија, IT.mk, го реализираше второто истражување за мапирање на локалната ИТ индустрија и резултатите даваат интересна слика за една од

Прочитај повеќе