Шаќири: континуирано ја унапредуваме инклузивноста на образовниот систем, важна ни е поддршката од сите општествени чинители

Зголемување на инклузивноста на образовниот систем, вклучувањето на што поголем број деца со посебни образовни потреби во редовно школување и

Прочитај повеќе

Шаќири: подигнување на инклузивноста на образовниот систем е фокус на нашата работа

Инклузијата во образовниот процес на децата со посебни образовни потреби и можностите за подобрување на овој процес беше тема на

Прочитај повеќе

Царовска: Да ги научиме децата дека сите сме еднакви со различни потреби и можности

Еден од приоритетите на Министерството за образование и наука е унапредување на инклузивноста на образовниот систем. Наша цел е сите

Прочитај повеќе

Законот за основно образование изгласан без забелешките на Народниот Правобранител за инклузивноста на децата со попреченост

Министерството за образование и наука не употреби дел од забелешките и предлозите од Народниот правобранител во Законот за основно образование,

Прочитај повеќе