Ангелоски: Излезот од кризата е во нови инвестиции, иновации и претприемништво

Во нашата земја се уште треба да се инвестира во развој на претприемништвото бидејќи тоа ќе да придонесе во развој

Прочитај повеќе

Битиќи: Македонија ќе стане регионален старт ап центар каде младите лица ќе може да ги реализираат своите бизнис идеи

Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир

Прочитај повеќе

Царовска: Науката и иновациите се клучни за севкупниот напредок на државата

Живееме во време кога науката и иновациите имаат поголемо значење од било кога досега за развојот на општествата и економиите,

Прочитај повеќе

ФИТР: 2,35 милиони евра за поддршка на 84 микро и мали стартап компании

Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, министерот

Прочитај повеќе

ФИТР: Запирање на финансирањето на компании што се најдоа на листата на УЈП за неисплатени минимални плати од државна помош

Фондот за иновации и технолошки развој ја информира јавноста дека ја запира реализацијата на проектите од компании што се најдоа

Прочитај повеќе

ФИТР: Огромен интерес за инструментот за економско прилагодување на КОВИД-19 – 166 компании аплицираа во прв циклус

Рекорден број над 2.000 домашни компании подигнаа апликациски пакети на јавниот повик за брзо прилагодување на КОВИД-19, на Фондот за

Прочитај повеќе

Царовска: Со вложување во иновации и технолошки развој, поддржуваме одржливост и раст на компаниите и економијата

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со директорот на

Прочитај повеќе

Деспотовски: Обемот за финансирање на сите овие 430 домашни компании е околу 72 милиони евра

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со директорот на

Прочитај повеќе

ФИТР: Наградени проекти од 39 училишта на „Предизвик за млади истражувачи 3“

Триесет и девет проекти на основни и средни училишта од целата држава, се наградени во рамките на јавниот повик „Предизвик

Прочитај повеќе

ФИТР: Отворен јавен повик за компании за технолошки развој и брзо прилагодување на КОВИД- 19

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за Технолошки развој за брзо прилагодување на КОВИД-19, наменета за микро,

Прочитај повеќе