- Advertisement -

archiveИнспекторат

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Трудовиот инспекторат за седум дена извршил 400 надзори

На денешната редовна прес-конференција, претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска ги презентираше податоците од спроведените контроли извршени во периодот од...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Од 12 до 18 октомври, Инспекторатот за труд изрекол 23 решенија на работодавачи за отстранување на недостатоците

Државниот инспекторат за труд, реализираше вкупно 395 инспекциски надзори  кај работодавачи, врз основа на законот за работни односи и законот...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Ампева: Инспекторатот да истражи дали намерно не се тестираат работниците со симптоми

Матични лекари од Кочани одбивале да испратат на тестирање текстилни работнички со симптоми на Ковид 19. Работничките работеле во конфекција...
ПравдаСветот на работникот

Левица: Трудовиот инспекторат се прогласи за ненадлежен по пријавата за заразени текстилни работници

➡️Пријава која пристигна до нас за заразени работнички во конфекцијата АД „Мода" од Свети Николе. Случајот го пријавивме во Пазарен...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Работниците кои се ослободени од работни обврски имаат право на целосна плата

Здравствената кризна состојба предизвикана од коронавирусот се претвори и во работничка криза, а најзасегнатите групи се хронично болните, родителите на...
1 2 3 7
Page 1 of 7