- Advertisement -

archiveИнспекторат

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Хавзиу: Потребни ни се целосни податоци за работниците чии права се прекршени, за да може да постапиме

Државниот инспекторат за труд, бил особено активен во последните седум дена, при што реализирал вкупно 670 контроли кај работодавачи, во...
Правда

Утврдени девет прекршоци за една недела на протоколите од страна на угостителски објекти

Претседателката на Инспекцискиот совет Магдалена Филиповска-Грашкоска денеска на редовна прес-конференција информираше за активностите и надзорите на шесте инспекциски служби во...
ПравдаСветот на работникот

За една недела 13 прекршувања на уредбите и протоколите при транспорт на работници во Штип, Кавадарци и Скопје

Државниот инспекторат за транспорт во периодот од 10-16 јуни, направи вкупно 274 надзор. Меѓуопштинскиот сообраќај сè уште е намален за...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

За една недела, трудовиот инспекторат 11 решенија за прекршување на работничките права

Директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски, додаде дека од денеска, во засилена контрола на почитувањето на протоколите од страна...
Правда

ДПИ: Гости, меѓу кои и лидер на партија, во затворен дел во угостителски објект, следуваат кривични пријави за угостителскиот објект

Државниот пазарен инспекторат најави кривични пријави за угостителски објект на „Боемска улица“, којшто примал гости во затворен дел меѓу кои...
1 2 3 4 7
Page 2 of 7