Филиповска-Грашкоска: Намален е бројот на издадени решенија за изолација и за 50 проценти зголемен бројот на привремено санкционирани објекти, инспекциските служби и МВР продолжуваат на терен

На денешната прес-конференција, на ден пред новогодишната ноќ, претседателката на Инспекцискиот совет, Филиповска-Грашкоска ги истакна координираните акции во изминатите седум

Прочитај повеќе

Филипоска – Грашкоска: Инспекторите продолжуваат со засилени контроли на терен, обврската за одговорна прослава е заедничка (ВИДЕО)

На денешната редовна прес-конференција, претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска – Грашкоска го објави усвојувањето на предлогот на Комисијата за

Прочитај повеќе

(Видео) Извршени 4.080 контроли за само седум дена од страна на инспекциските служби: Затворени се два угостителски објекта

Во периодот од 23 ноември до 29 ноември од страна на седумте инспекциски служби се извршени вкупно 4.080 контроли, по

Прочитај повеќе