(ВИДЕО) Левица поднесе претставка до Инспекциски Совет за непостапување на Државниот Инспекторат за Труд

Државниот инспекторат за труд незаконски одби да изврши надзор во неколку Основни и Апелациони судови, за кои Левица поднесе Иницијативи

Прочитај повеќе

За седум дена инспекциските служби извршија 4.635 контроли, да се почитуваат протоколите

Вкупно 4.635 контроли и надзори извршиле шесте инспекциски служби во периодот од 30 ноември до 6 декември годинава. Инспекторите од Државниот

Прочитај повеќе

Намален бројот на прекршувања на здравствените протоколи

Од стапувањето во сила на измените и дополнувањата на Законот за заштита на населението од заразни болести, со кои се

Прочитај повеќе

Левица утре поднесува 61 барање за надзор до инспекторат за труд поради партиски вработувања во училиштата

Одамна се зборува за партизацијата на јавните служби, и одамна истата состојба сè подрастично се влошува. Секоја промена на власта

Прочитај повеќе

Минатата недела спроведени 4.822 инспекциски контроли, затворени четири кафетерии и издадени 13.676 решенија за изолација

Од 9 до 15 ноември шесте инспекциски служби во земјава спровеле вкупно 4.822 контроли. За непочитување на заштитните протоколи се

Прочитај повеќе

Филиповска-Грашкоска: Во последните седум дена се извршени 5.503 контроли, затворен е еден угостителски објект

Во периодот од 2 ноември заклучно 8 ноември, од страна на сите инспекциските служби се извршени вкупно 5.503 контроли (од

Прочитај повеќе

Филиповска Грашкоска: Правиме максимални напори да ги минимизираме можностите за ширење на коронавирусот, уредбите и протоколите мора да се почитуваат

Претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска, на денешната редовна прес-конференција информираше за инспекциските надзори направени од страна на шест инспекторати

Прочитај повеќе

Сите инспекторати со поголеми овластувања, глобите за прекршителите и до 30.000 евра

Поголеми овластувања добиваат инспекциските служби за да се влијае на намалување на ширење на коронавирусот. Ова го овозможуваат измените што

Прочитај повеќе

Спасовски: Инспекторите да утврдат зошто трговците ги зголемиле цените на производите

Техничкиот премиер, Оливер Спасовски изјави дека е даден налог до инспекциските служби да проверат дали, каде и зошто има поскапувања на

Прочитај повеќе

Хавзиу: Потребни ни се целосни податоци за работниците чии права се прекршени, за да може да постапиме

Државниот инспекторат за труд, бил особено активен во последните седум дена, при што реализирал вкупно 670 контроли кај работодавачи, во

Прочитај повеќе