KAM маркетите ќе продолжат со работа откако инспекцијата си ја заврши работата

Во моментот се врши инспекциски надзор во КАМ маркетите. Се работи за редовна контрола. Оние објекти кои во моментот не

Прочитај повеќе

СТАВ НА КОЧОВСКИ: Дали Шахпаска и МТСП се обидуваат во скратена постапка да “шверцуваат“ одредби од закони за остварување на партиски цели?

На 27.10.2020 во Собранието на Република Македонија ќе бидат предложени закони од страна на министерката Шахпаска и МТСП, коишто се

Прочитај повеќе

Бектеши: Ќе се зголемат ингеренциите на Пазарната инспекција, тука сме да разговараме со угостителите

Мерките за угосителските објекти донесени вчера, се предлог на Комисијата за заразни болести и ние во целост ќе ги почитуваме.

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Инспекцијата на терен, лови “профитери“ – прехранбената индустрија со “полна пареа“

Од годишен девизен прилив повисок од 300 милиони евра – до колапс. Јасно е дека турзимот е една од првите

Прочитај повеќе