Како граѓаните да поверуваат дека институциите навистина штедат во време на криза?

Процес на вакцинација, отпорност кон теориите на заговор, мерки за штедење… Кризите со кои се соочува светот изминативе години на

Прочитај повеќе

Бектеши: Најмногу струја потрошило министерството за локална самоуправа, најштедливо министерството за култура

Оваа калкулација прозлегува од анализа на податоците од електродистрибуција за потрочувачката на струја во државните институции, како Владата, министерствата, кабинетот

Прочитај повеќе

Промена на структурата на фирмите за поголем економски раст, а со тоа и поголеми плати

Автор: Бобан Илијевски Работниците во Македонија немаат многу голем избор при одлучувањето за вработување во некоја голема компанија, бидејќи најголемиот

Прочитај повеќе

АНАЛИЗА: Раст на долговите – државните и локалните институции со неплатени сметки од скоро 400 милиони евра !

Нов раст на долговите на државните институции, министерства, агенции, општини. Новите податоци од Министерството за финансии покажуваат дека во првата

Прочитај повеќе

Сертификати за првата група социјални ментори

Во организација на Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ денеска ќе им бидат доделени сертификати на првата група социјални

Прочитај повеќе

Николовски: Храна ќе има, граѓаните да им веруваат на институциите

Сега гледаме колку е важно обезбедувањето храна, но граѓаните не треба да се грижат. Имаме доволно колични основни производи, подготвуваме

Прочитај повеќе

Ковачевски: Одлуката за рационализација на трошоците за институциите мора да се почитува

Премиерот Димитар Ковачевски одговарајќи на новинарски прашања истакна дека донесената одлука за  рационализација на трошоците за институциите мора да се

Прочитај повеќе

Самохраните родители излегоа на улица, бараат права и поголемо разбирање од институциите

Праведни институции, дефинирање на статусот самохраност, финансиска поддршка како и бесплатна партиципација во високото образование за децата на самохраните родители,

Прочитај повеќе

Државните институции да бидат партнери на претпријатијата, а не кочница на економскиот раст и развој

За да постигнеме побрзо надминување на економските последици од кризата предизвикана од Ковид 19 и истовремено да се стремиме кон

Прочитај повеќе

Владата ги повика институциите веднаш да ги исплатат долговите кон добавувачите на струја

Донесени се одлуки за реализација на мерките за справување со енергетската криза, а за кои се соопштува дека имаат за

Прочитај повеќе