Пауновски: Одбив да ги примам да земаат плата, а да не работат, ако им најдат законско место ќе се извинам

Пркосеше и си замина од директорската фотелја во Државниот пазарен инспекторат (ДПИ), откако беше разрешен од позицијата, но и по

Прочитај повеќе

Регрутација на 3.509 млади административци вредна 100 милиони евра

Илјадници луѓе формално поминале низ оваа институција, но најголем дел од нив, не доаѓале на работа, иако земале плата. Всушност,

Прочитај повеќе

Нема законска можност да им се раскинат договорите на вработените по Рамковен што седат дома

И покрај тоа што над 1.300 вработени според Рамковниот договор седат дома, а со години земаат државна плата, договорите не

Прочитај повеќе

Заболена докторка од болницата во Кочани

Интернист од кочанската болница е првиот случај на здравствен работник заразен со Ковид 19 во оваа здравствена институција. Се заразила

Прочитај повеќе

Трудов инспекторат: Ако бараат да го вратите К-15, пријавете во МВР

Како се ближи крајот на годината, работниците се „острат“ за К15. Газдите се на потег да ја исполнат својата законска

Прочитај повеќе

Државните ревизори не можат да влезат ниту во една државна институција

Државните ревизори веќе не можат да влезат и да направат финансиска контрола во ниту една државна институција. Вработените во Заводот

Прочитај повеќе

До 30% зголемени платите во Катастар

Правилникот за зголемување на основната плата и зголемувањето на додатоците на основната плата стапува во сила во Агенцијата за катастар

Прочитај повеќе

Синдикат на ИМП- Скопје: До ден денеска нема вработено нови доктори, а десетици заминале

Овој период во службата за итна медицинска помош – ИМП имало одлив на здравствени работници, пред се на доктори, не

Прочитај повеќе