Шахпаска: Интеграцијата на Ромите е наша обврска, заедничката работа дава резултати во образованието, вработувањето и домувањето

Mинистерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска се обрати на Вториот Министерски состанок за интеграција на Ромите, што

Прочитај повеќе

Царовска: Со интеграцијата се намалува бројот на предмети, но се зголемува квалитетот на учење

Концептот на основно образование е македонски концепт, што ќе се имплементира во нашата држава. Не треба да се залепиме за

Прочитај повеќе

ДУИ достави предлог мерки за економско закрепнување до Владата

Денеска во штабот на Демократската унија за интеграција (ДУИ) во Тетово се одржа следниот состанок на Секретаријатот за економија и

Прочитај повеќе

Над 1.100 ученици ќе посетуваат курсеви на немајчин јазик во рамки на проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“

Во 11 скопски средни училишта од денеска започнува реализацијата проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“, како една од главните

Прочитај повеќе

Арсовска: Претпријатијата се ‘рбет на економијата и им треба поддршка

Данела Арсовска, претседател на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), како претседавач на панел-сесијата на тема: „Moжности за финансирање

Прочитај повеќе

Царовска: Солидарноста и еднаквоста се темелите на ЕУ, ја повикувам Унијата да продолжи да ја продлабочува соработката во социјалната политика со регионот

Социо-економската перспектива на Северна Македонија и регионот беа тема на денешната Национална конференција „Никој не е изоставен во процесот на

Прочитај повеќе

Спасовски: Ќе го следиме зголемувањето на пензиите согласно измените во законот за ПИОМ

Заложбите, целите и задачите поради кои е формиран Пензионерскиот синдикат при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија е подигнувањето и

Прочитај повеќе

КСС учествува на проектот за воведување на Европски работнички совет во Македонија

Конфедерацијата на слободни синдикати – КСС е дел до проектот за воведување на Европски работнички совет кој претставува тело, што

Прочитај повеќе