Професорот Јовевски за интервјуто за работа – Повеќе во видеото во прилог

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Интервјуто како дел од процесот на регрутација е регулирано во Законот за работни

Прочитај повеќе

СОВЕТИ ЗА ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА: Како да одговорите на прашањето: „ЗОШТО САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ТУКА?“ на разговор за работа

Секогаш е добро пред интервју за работа да се подготвите за потенцијалните прашања кои ќе ви бидат поставени. На тој

Прочитај повеќе

Ќе ви треба при подготовка за разговор за работа: Како да одговорите на прашањето „КАДЕ СЕ ГЛЕДАТЕ СЕБЕСИ ЗА ПЕТ ГОДИНИ?“

Голем број на кандидати за вработување барем еднаш во, ако може така да се нарече, процесот на барање на работа,

Прочитај повеќе

Како да „растурите“ на вашето следно интервју за работа?

Новата година значи промени и нови предизвици. Ако ваша цел за 2023 година е да се вработите за првпат или

Прочитај повеќе

Како да одговорите на прашањето: „Колкава плата очекувате?“ – Дали мора да споменете сума?

Едно од најкомплексните прашања кои можат да ви бидат поставени на интервју за работа е „Колкава плата очекувате?“ Кандидатите за

Прочитај повеќе

Кога се сака да се најде работа, човек се снаоѓа – Кандидатите за работа можат да ангажираат застапник за интервју за работа

Дали некогаш сте имале трема пред разговорот за работа или можеби сте помислиле дека би било добро некој тоа да

Прочитај повеќе

Купила карта во еден правец и заминала на Бали: Дејановиќ за Работник откри како е да се биде дигитален номад

Купила карта во еден правец и заминала да стане дигитален номад во Индонезија, конкретно на островот Бали. Станува збор за

Прочитај повеќе

4 работи коишто можат да ве чинат работа: Како повторно да (не) ве повикаат на работа?

Дури и на тесниот пазар на труд, регрутерите велат дека овие 4 црвени знамиња ќе ве чинат понуда за работа.

Прочитај повеќе

Трајкоска: Недозволиво е на работниците да им се поставува прашањето колку плата земале на претходното работно место

Апсолутно се согласувам. Сметам дека висината на платата е навистина доверлива категорија и согласно Законот за заштита на лични податоци,

Прочитај повеќе

Работникот нема обврска да одговори на прашањето КОЛКУ ПЛАТА ЗЕМАЛ НА ПРЕТХОДНАТА РАБОТА – Toa не смее да биде основ да тој биде елиминиран

Колку плата сте земале на претходното работно место? Ова прашање може да ви биде поставено или можеби ви било поставено

Прочитај повеќе