Околу 1,4 милиони претплатници користат мобилен интернет

Мобилната телефонија во вториот квартал годинава имала 1.867.694 претплатници кои реализирале  1.523.126.310 минути разговор. Резиденцијални припејд претплатници се 725.868, а

Прочитај повеќе

Како да заработите пари на Интернет?

Вистината е дека постојат многу начини да заработите пари преку Интернет – милиони луѓе го прават тоа секој ден. Има многу деловни идеи што

Прочитај повеќе

Белгија размислува да воведе во Уставот право на пристап до интернет

Белгија планира во Уставот да го воведе правото на пристап до интернет, објавија локалните медиуми. Предвидено е ова право да

Прочитај повеќе

Сакаш да направиш повеќе пари – размислувај „надвор од кутијата“

Пишува: Бобан Илијевски Кога на некој ќе му кажеш дека има шанси да успее да изгради кариера во Македонија, тој

Прочитај повеќе

Пристап на интернет од дома имаат 79,9 отсто од домаќинствата

Во првото тримесечје од  годинава, 79,9 проценти од домаќинствата имале пристап на интернет од дома. Учеството на домаќинствата со широкопојасен

Прочитај повеќе

Богатството на Марк Цукерберг порасна на 100 милијарди долари

Акциите на „Фејсбук“ скокнаа откако компанијата започна нова услуга за кратки видео клипови. Богатството на основачот на Фејсбук, Марк Закерберг,

Прочитај повеќе